Najpopularniji kongresni gradovi

Od živosti Singapura do neverovatne lepote Beča, ovih pet gradova nisu samo globalne turističke destinacije, oni su zaista (kongresni) centri svega.

1. Singapur

Najpopularniji grad na svetu za kongrese i konvencije devet godina zaredom, a ne pokazuje znakove da će izgubiti ovu titulu u skorije vreme. Ostrvska država Singapur je jedna od najmanjih u svetu, ali to nadoknadjuje tako što ima najveću prisutnost u industriji događanja sa više od 130 svetskih kongresa godišnje.

Organizovanje kongresa je gotovo umetnost bez napora u ovom prelepom gradu. Pomešajte vrhunski konferencijski prostor poput proširenog Singapore Expo, luksuzne hotele, uključujući i visoko cenjeni Oasia, vrhunsku umetnost, još bolje restorane, neverovatnu kupovinu (Bugis Ulica je must-stop za kupomane s više od 800 butika!), fascinantna kulturna iskustva i fantastičan noćni život i sve to lako pokazuje zašto je Singapur najpopularnije odredište za događanja.

2. Beč

Domaćin više od 2.000 velikih skupova i događanja godišnje, Beč je druga najpopularnija međunarodna destinacija za sastanke i događaje. Austrijski grad ima tri kongresna centra, a više od 85 konferencijskih hotela daju konferencijskim planerima prostor za gotovo svaku potrebu.

Kad se dogadjaji završe, mogućnosti istraživanja za učesnike počinju, od pozorišta i opere do nastupa klasične muzike, kao i na desetine muzeja. Naravno, isto tako sam grad opčinjava što svojom arhitektonskom istorijom, što novim modernim zdanjima.

Poslovni putnici mogu uživati ​​u direktnim letovima za Beč iz mnogih evropskih gradova do međunarodnog aerodroma u Beču. Gradski saobraćaj uključuje veliki izbor javnog prevoza od tramvaja i autobusa do železnice.

3. Barselona

Drugi po veličini grad u Španiji, Barselona ne može biti broj jedan na ovoj listi samo još, ali je na dobrom putu. Jedna od njenih najnovijih udara? Potpisivanje ugovora na sedam godina za Svetski kongres GSMA Mobile (2012-2018), najveći dogadjaj mobilne industrije, a uz to naslov Mobile World Capital.

Čuvene gradske plaže i blizu 70 raskošnih parkova pružaju prekrasnu kulisu za sastanke i konvencije, dok njeni muzeji (posetite i novootvoreni rock muzej) i neverovatni modni centri (svratite u Las Arenas, bivši ring za borbe sa bikovima koji je sada tržni centar!), pokazuju zašto je Barcelona jedan od favorita za mešavinu posla i zadovoljstva.

4. Pariz

Grad Svetla je sjaj i zbog činjenice da je bio domaćin 954 svetska kongresa u 2010-oj godini, što je rekord za Pariz.

Kongresni planeri i poslovni putnici podjednako vole ovaj grad romantike koji pleni svojim šarmom. Oni takođe obožavaju njegovu kuhinju, njegova vina (oh, njegova vina!), njegove butike visoke mode, ​​legendarne spomenike (Ejfelov toranj!), njegove muzeje (Louvre!) i, dobro, mislim da ste dobili tačku.

5. Berlin

Berlin ugošćuje više od 113.000 događaja godine, što je posebno impresivan broj kada uzmete u obzir da je tek počeo aktivno sa marketingom kongresne industrije u 2001. Više od 9,1 miliona poslovnih putovanja u Berlin kao i otvaranje novog aerodroma Berlin Brandenburg 2012 samo treba te brojke vinuti još više.

Kongresni planeri su zahvalni gradskom opredeljenju za zelenu inicijativu. Novo sajmište ICC Berlin je takođe vrlo iščekivano mesto organizatorima dogadjaja. Takođe je zanimljivo napomenuti da je Berlin svetski tržišni lider u medicinskim kongresima.

Kada se posao završava za taj dan, kongresni-posetioci mogu se naći na gubitku samo odakle početi, jer je Berlin poznat po svemu, od svojih orkestara i muzejima (proverite East Side Gallery za prikaz pokretnih slajdova koji pokazuju Berlinski zid kao umetnosti) do svoje arhitekture i noćnog života.

 

Gde vi putujete ove godine?

Podelite

Ostavi komentar

(0 Komentara)

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *