Zanimljive lokacije za organizaciju dogadjaja

Zanimjljive (specijalne) lokacije su objekti koji se koriste povremeno, za organizaciju dogadjaja, kao mesto susreta,  ali koji imaju drugačiju osnovnu funkciju. To mogu biti na primer: muzej, tematski park, bioskop, pozorište ili vile. Oni su savršeni za bilo koju vrstu događaja, gde je iskustvo možda od većeg značaja od sadržaja ili ishoda učenja.

Slovenija

Zamak Ljubljana

Srednjevekovni Zamak Ljubljana služio je mnogim svrhama u prošlosti; prvobitno je bio utvrđenje, zatim boravište provincijskog guvernera, vojna kasarna, čak i zatvor. U novije vreme, njegovim mnogim ulogama može se dodati i uloga glavne turističke atrakcije i gradskog obeležja.

Eksterijer zamka, kako sad izgleda, datira od sredine XVI i početka XVII veka. Obuhvatna obnova tokom proteklih godina, koja je sada okončana, ovoj sjajnoj lokaciji je obezbedila moderne prostore za sastanke i bankete, time je preobražavajući u jedinstveno mesto za manje poslovne sastanke i naročito za društvene funkcije.

Zamak odlikuje sedam unutrašnjih funkcionalnih prostora koji mogu, na prijemima, da ugoste maksimum 400 gostiju u najvećem od njih, uz prostrano dvorište koje nudi kapacitet od 800 gostiju.

www.ljubljanacastle.si

 

Hrvatska

Koncertna Dvorana Vatroslav Lisinski

Produkcija i organizacija vrhunskih muzičkih, ali i brojnih multimedijalnih priredbi osigurali su Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog vodeće mesto na području muzičko-koncertne delatnosti u Hrvatskoj, ali i u užoj regiji.

Dvorana organizuje filmske premijere, zanimljive izložbe, a često je i domaćin međunarodnih kongresa i skupova.

Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog u svom sastavu ima Veliku dvoranu (1847 mesta), Malu dvoranu (304 mesta), četiri salona za sastanke, veliko funkcionalno predvorje i tri snack bara.

Izgradnja Dvorane počela je 1961 godine. Uz autore i izvođače, zasluge pripadaju tadašnjim predstavnicima Grada Zagreba a dvorana je nazvana prema Vatroslavu Lisinskom, kompozitoru prve hrvatske opere Ljubav i zloba.

www.lisinski.hr

 

Srbija

Beli Dvor

Nalazi se sa Kraljevskim dvorom u okviru dvorskog kompleksaBeli dvor – The White palace na najvišem delu Dedinja u Beogradu, na imanju površine 135 hektara. Gradnju Belog dvora započeo je 1934. godine, privatnim sredstvima kralj Aleksandar i sa željom da napravi rezidenciju za svoje sinove (kraljevića Petra, Tomislava i Andreja), ali nije doživeo da vidi završetak radova. Izgradnju dvora dovršio je knez Pavle koji je, kao veliki ljubitelj umetnosti, dvor opremio vrednim umetničkim delima. Ovo zdanje pleni svojom jednostavnošću, otmenom elegancijom i uravnoteženim, simetrično raspoređenim masama. Dvorski kompleks na Dedinju proglašen je za kulturno dobro i spada među spomenike kulture od izuzetnog značaja. Kao takva institucija, Dvor je otvoren da podrži sve vrste kulturnih i drugih manifestacija, koje su od izuzetne važnosti za Republiku Srbiju. Verovatno najpoznatiji deo Belog Dvora je Zlatni salon koji je povezan skoro sa svim delovima palate. Svim zainteresovanim građanima omogućene su turističke ture i poseta Dvorskom kompleksu, preko Turističke organizacije Beograda, tokom turističke sezone koja traje od aprila do oktobra meseca.

www.dvor.rs

 

Bosna i Hercegovina

Bečka Kafana – Hotel Europe

Bečka kafana, najpoznatija gradska kafana u Sarajevu, upotpunjena je ponudom lokalne i internacionalne kuhinje u restoranu, te originalnim slasticama u slastičarni Mozart. Renomirani objekat sa pet zvezdica nalazi se u srcu grada, na spoju evropskog i orijentalnog dela Sarajeva, na samo par koraka od turističkog starog gradskog jezgra Baščaršije. Objekat sagrađen u austrougarskom stilu 1882. godine danas je potpuno renoviran i uređen u skladu sa najvišim ugostiteljskim standardima. Poseduje 160 luksuzno opremljenih soba, 14 apartmana od kojih 2 predsednička…

www.hoteleurope.ba

 

Crna Gora

Tvrdjava Citadela, Budva

Srednjevekovni kastel grada Budve, Citadela Budva-Fortress Citadel Budvaposvećen Sv. Mariji, danas poznatiji kao Citadela, najmonumentalniji je građevinski objekat unutar budvanskih gradskih zidina. Kompleks građevina je arhitektonski potpuno autonoman, a u okviru njega se nalaze bedemi, ostaci srednjevekovne crkve Sv. Marije, kapije, više platoa i zgrade nekadašnje kasarne. Restoran koji se nalazi na prvom spratu svojim ambijentom i intimnim separeima predstavlja idealno mesto za okupljanja uz vrhunsko kulinarsko umeće i vanserijsku uslugu. Restoran čini celinu sa prostranom terasom na istočnoj kuli sa koje se pruža omamljujući pogled na ostrvo Sv. Nikola i morsku pučinu.

www.imobilia.net

Podelite

Ostavi komentar

(0 Komentara)

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *